Orange Lease

Financial lease voor ZZP

FINANCIAL LEASE VOOR DE EENMANSZAAK

Voor jezelf en je werknemers.

FINANCIAL LEASE VOOR DE EENMANSZAAK


Voor jezelf en je werknemers.
Het leasen van een bedrijfsauto wordt steeds gebruikelijk onder zelfstandigen. Waar vroeger alleen werknemers op deze manier een auto van de zaak reden, zijn er tegenwoordig ook talloze ondernemers die hiervoor kiezen. Maar welke variant is het best: operational of financial lease? En is het voordeliger om zakelijk of privé een bedrijfsauto of bestelbus te leasen?Als jij een bedrijf begint als timmerman, schilder of klusjesman heb je alleen al vanwege je gereedschappen een bestelbus van de zaak nodig. Maar ook in andere beroepsgroepen komt een bedrijfsauto vaak van pas. Ben je niet op weg naar een opdracht, dan heb je wel een gesprek met een potentiële klant of wil je gewoon even ergens je gezicht laten zien.


Zakelijk leasen of toch liever privé?
Wil je leasen, dan is het handig om eerst te bepalen of je dit bedrijfsmatig of als privépersoon wilt doen. In veel gevallen is het voordeliger om bedrijfskosten ook daadwerkelijk bedrijfsmatig op te voeren, maar bij het leasen van een bedrijfsauto is dit niet altijd het geval. Om te bepalen welke optie voor jou het meest voordelig is, kun je onder meer de bijtelling en de fiscale voordelen naast elkaar leggen.Het voordeel van zakelijk leasen is dat je sommige uitgaven kunt aftrekken. De meeste voordelen heb je bij financial lease, omdat de auto vanwege het economisch eigenaarschap bij jou op de balans staat. Dit betekent dat je onder meer de rente mag aftrekken en bedrijfskosten mag afschrijven.


De fiscale voordelen bij operational lease zijn beperkt, omdat de auto in dit geval op de balans van de verhuurmaatschappij staat. Hierbij mag je alleen de btw van de maandelijkse factuur aftrekken. Bij private lease vervallen de fiscale voordelen, aangezien de bestelbus wordt gezien als privé-eigendom. De meest voorkomende reden dat ondernemers kiezen voor private lease is omdat ze geen bijtelling willen. Door de auto te huren zonder tussenkomst van de zaak wordt de auto op jouw naam geregistreerd. Je betaalt dan wegenbelasting in plaats van extra inkomstenbelasting. De kilometers die je zakelijk rijdt, mag je in rekening brengen bij jouw bedrijf.


Auto leasen = Zakelijke kosten maken
Zakelijke kosten (kosten die je moet maken om je bedrijf te runnen), zijn aftrekbaar. Deze verlagen je winst en zorgen dus voor een lagere belastinglast. Een lease auto valt dergelijk onder de categorie zakelijke kosten. Alle kosten met betrekking tot het gebruik van deze lease auto zijn dus zakelijke kosten welke je MOET maken om je bedrijf te runnen. Denk hierbij aan je dagelijkse route van a naar b en de gemaakte benzine/dieselkosten.

*Deze tips gelden voor zzp’ers met een eenmanszaak, vof of maatschap. Heb je een B.V.? Dan gelden er andere regels.


Hoe kan Orange Lease jouw autodroom waar maken?
Orange Lease is de bemiddelaar en absolute aanrader in Financial Lease. Met een groot lease aanbod aan personenauto’s, bedrijfswagens en overige lease objecten is Orange Lease dé onafhankelijke autoleasebedrijf van Nederland. Dit betekent dat er geen tussenkomst van andere partijen zijn en hierdoor jouw financial lease aanvraag zeer snel opgepakt en goedgekeurd kan worden. Daarnaast wordt jouw aanvraag discreet en op maat behandeld. Zodra er een goedkeuring volgt kan jij al binnen een dag of twee rijden in je lease auto. Je bent dan meteen economisch eigenaar van je lease auto, waardoor je ook direct kunt profiteren van allerlei fiscale voordelen. En niet onbelangrijk: je komt goed voor de dag bij je klanten!

Ben je overtuigd en durf je een financial lease aanvraag te doen? Bekijk dan de actuele occasion lease voorraad van Orange Lease of doe direct een aanvraag hieronder Heb je niet gevonden wat je zocht? Je mag altijd een kenteken doorgeven van een ander website (Marktplaats, Autowereld, Autotrack etc) en berekent deze met onze lease calculator. Lukt het niet? Neem dan contact op met ons lease team welke samen met jou op zoek gaan naar de gewenste leaseauto.

× WhatsApp ons!