Orange Lease

Btw of Marge?

marge auto leasen

BTW of marge auto's?

Er is toch een verschil!

Wat zijn marge auto’s?
Wanneer je op zoek bent naar een Occasion Lease dan krijg je te maken met btw en marge auto’s. Qua functionaliteit is er geen verschil tussen beide, maar in de financiën kan het flink schelen. Als ondernemer is het de bedoeling dat je vooraf de btw van de auto aanbetaalt bij het autobedrijf waar jij jouw nieuwe wagen gaat ophalen. Hoewel je deze btw kan terugvorderen bij de belastingdienst, is deze situatie voor sommige ondernemers niet wenselijk. Sommige ondernemers kunnen namelijk  geen btw terugvorderen.  Kiezen voor een marge auto is dan de ideale oplossing: voor deze lease auto’s hoef je namelijk geen btw meer te betalen.

 

Auto leasen zonder aanbetaling
Bij een marge auto is de btw al eerder betaald door een particulier, waardoor dit niet nogmaals afgedragen hoeft te worden. Hierdoor is een marge auto btw-vrij.

 

Wat is het grootste voordeel hieraan?

Als ondernemer hoef je de btw niet meer voor te schieten aan het autobedrijf wanneer jij jouw ideale (bedrijfs)auto gaat ophalen.

 

Verschil tussen btw en marge auto’s
Een btw auto is een lease auto waarover de btw nog niet eerder is betaald. Dit kan zijn omdat het een nieuwe auto betreft of omdat de auto eerder in het bezit van een andere ondernemer is geweest. Een ondernemer betaalt de btw aan (voorfinancieren) waarna hij of zij dit kan terugvorderen bij de belastingdienst. Van de belastingdienst ontvangt de ondernemer dan het volledige aanbetaalde btw-bedrag van het voertuig retour.

 

Contact
Meer weten over alle belastingvoordelen van Financial Lease voor ondernemers? Check deze pagina of contacteer een van onze Lease Adviseurs.

× WhatsApp ons!