Orange Lease

Geen bijtelling

financial lease zonder bijtelling

LEASEN ZONDER BIJTELLING

Jaha, dat kan!

Financial Lease zonder bijtelling

Maar liefst 80% van de auto’s en bussen die rondrijden worden (gedeeltelijk) gefinancierd. Het overgrote deel beslaat de zakelijk kant. Het merendeel daarvan is een leaseauto. Of je nu ondernemer bent of in loondienst met een auto van de zaak. In de meeste gevallen betaal je bijtelling over jouw leaseauto. Is het ook mogelijk om een auto te leasen zonder bijtelling? Ja, en wel met Financial Lease!

Wat is bijtelling bij lease?

Bijtelling is een toeslag van de belastingdienst die je krijgt over de nieuwprijs van een auto. Waar we in 2016 nog 4 verschillende bijtelling categorieën hadden, hebben we in 2019 en 2020 nog maar 2 bijtelling categorieën namelijk: 4% voor auto’s die volledig elektrisch zijn en geen CO2-uitstoot hebben en 22% voor auto’s die vanaf 1 gram uitstoot hebben. Hier wordt dus geen verschil gemaakt of de auto nu 1 gram of 110 gram uitstoot heeft, je betaald 22% bijtelling over de nieuwprijs van de auto.


Wanneer betaal ik bijtelling?
Je betaalt bijtelling als je 500 kilometer of meer per jaar aan privé kilometers rijdt naast de zakelijke kilometers. Bereken hetzelf.

Informatie over bijtelling is duidelijk, maar ik wil leasen zonder bijtelling als ondernemer.

Jij wilt het, jij krijgt het. Wij van Orange Lease staan achter het titel van deze pagina ‘Zakelijk prive rijden zonder bijtelling’. En daarmee bedoelen wij, eenmanszaken, ZZPérs en V.O.F. hebben de keuze om het leaseobject volledig zakelijk in te zetten of prive af te betalen. Maar wanneer neem je de beslissing om wel of geen bijtelling te betalen? Hieronder hebben wij een tweetal cassusen neergezet, waaruit wij alsware adviseren of het verstandig is om wel of geen bijtelling te betalen als zelfstandige ondernemer. Welke situatie past bij jou?

 

Casus 1:

Mike de ZZPér was voorheen jaren IT Change Manager voor een groot IT bedrijf. Na zeer succesvolle jaren was het tijd voor Mike om zelfstandig te werken voor zijn oprachtgevevers. Begin 2022 is hij ZZPér geworden en is op zoek naar een redelijk sportieve auto om van A naar B te kunnen gaan. Elke dag is hij op weg, maakt redelijk veel kilometers en moet zeer goed voor de dag komen. Hij wilt er graag goed uitzien, ook met zijn nieuwe auto. Zijn opdrachtgevers betalen goed en Mike heeft bijna geen enkel uitgaven, dan alleen een maandelijkse/jaarlijke bijdrage aan software/hardware, laptop/desktop/Ipad/Iphone etc. Hij verhuurt geen kantoor, omdat hij nog een startende ZZPér is en de zaken nog prima zelf kan afhandelen. Samenvatting: Mike moet kosten maken voor zijn onderneming. Mike heeft op dit moment een redelijk goed inkomen met winst, maar geen genoeg uitgaven, waardoor hij bang is dat hij eind van het jaar veel belasting moet betalen. Advies Orange Lease: Een auto op het zakelijke balans: Hiermee schrijft Mike alle kosten van zijn leaseobject af, maar betaald ook de jaarlijkse bijtelling. Doordat hij kosten laat zien, kan zijn belasting over zijn jaarlijkse winst verminderd worden. 

 

Casus 2:

Lisa is al jaren succesvol in de beautybranche als kapster/nailartist en heeft een eigen salon in Rotterdam. Haar salon doet aardig goed, waardoor ze haar huur, bedrijfsbenodigheden en eigen loon gemakkelijk kan betalen. Echter, is ze verhuisd en fietsen naar haar salon gaat niet meer. Ze heeft een auto nodig. Lisa geeft aan dat ze graag wil leasen en liever het geld wat ze prive heeft opgespaard wilt behouden voor haar toekomst. Maar haar boekhouder heeft haar  geadviseerd niet te leasen i.v.m. bijtelling. Samenvatting: Lisa haar inkomen en uitgaven staan momenteel gelijk. De kans dat Lisa een hoge belastingtarief moet afstaan eind van het jaar is zeer klein. Een leaseauto op de zaak betekent dus dat ze ook nog extra kosten moet laten zien, waardoor het boekhoudkundig is afgeraden. Advie Orange Lease: Leasen middels Financial Lease, maar de maandelijkse termijnen prive uit loon betalen. Door de kosten (benzine, verzekering en maandelijkse afschrijvinen) van het leaseobjectboekhoudkundig niet te laten verwerken, hoeft Lisa geen bijtelling te betalen. Ze betaald immers de kosten van de auto uit haar eigen zak.

 

Financial lease aanvragen
Ben jij een eenmanszaak, VOF of ZZP’er en ben je net begonnen of besta je al langer als onderneming? Dan kan het zo zijn dat alle informatie een beetje op je af komt. Orange Lease adviseert jou graag in het soort object die je kunt leasen, tegen elk verkoopprijs en de bijtelling categorie. Tevens is er een ruime keuze aan gebruikte/nieuwe personenauto’s en bedrijfswagens in het actuele voorraad. Heb je niet kunnen vinden wat je zocht? Je bent vrij om een kijkje te nemen bij je eigen, bekende autobedrijf of bij een derde pagina waar auto’s regelmatig te koop worden aangeboden. Neem contact met Orange Lease en profiteer snel van de voordelen van financial lease.