Orange Lease

Info

financial lease informatie

ondernemen met financial lease

Correct starten met de juiste informatie

Beginnen met ondernemen

Er gaat geen dag voorbij dat een toekomstige ondernemer onze leaseadviseurs belt met vragen gericht op ondernemen, leasen, kredietwaardigheid, ondernemingsbranches en belastingtechnische vragen. Alhoewel ons specialisme in het bemiddelen van Financial Lease is, informeren wij graag de toekomstige ondernemer die de tijd en ruimte heeft genomen om ons te bellen. Nu hebben wij deze informatie speciaal op deze pagina uitgestippeld. 

 

Ondernemen begint met een inschrijving

Als je voldoet aan de eisen van de Kamer van Koophandel (KVK) kun je je laten inschrijven als ondernemer. Daarna beoordeelt de Belastingdienst of je ook ondernemer bent voor de btw en inkomstenbelasting. KVK gebruikt 3 criteria om te bepalen of je ondernemer bent: Je levert goederen of diensten | Je vraagt er meer geld voor dan het u gekost heeft om te maken | Je verdient er geld aan | Je doet zaken met andere mensen dan alleen vrienden of familie | Je concurreert  met ondernemers die dezelfde of bijna dezelfde diensten of producten verkopen.

 

De Belastingdienst gebruikt echter andere voorwaarden om te beoordelen of je ondernemer bent. Het is daarom verstandig om jezelf ook deze 4 vragen te stellen: Investeer je geld en/of tijd in de start of groei van je bedrijf? Werk je regelmatig in je eigen bedrijf en gaat het niet om een eenmalige klus? Gaje  voor meer dan één opdrachtgever werken? Bepaal je zelf wanneer en hoe jij je werk doet?  Voor meer informatie over hoe in te schrijven bij de KVK, raadpleeg dan deze pagina.

 

Ondernemen met BTW

Heb jij je onderneming ingeschreven bij KVK? KVK geeft je gegevens automatisch door aan de Belastingdienst. De Belastingdienst beoordeelt dan of jij ondernemer bent voor de omzetbelasting (btw). Daarbij letten zij op deze voorwaarden: Oefen jij zelfstandig een bedrijf of beroep uit? Heb jij regelmatig inkomsten? Heb jij inkomsten naast je werk in vaste dienst? Probeer je te verdienen met een recht of met vermogen, zoals spaargeld, beleggingen of een (vakantie)woning? Ben je ondernemer voor de btw? Dan ben je niet automatisch ondernemer voor de inkomstenbelasting. Dat komt doordat de Belastingdienst bij de inkomstenbelasting op meer voorwaarden let dan bij de btw. Voor meer informatie adviseren wij jou om contact op te nemen met een belastingadviseur.

 

Ondernemen met inkomstenbelasting

Je bent mogelijk ondernemer voor de inkomstenbelasting als je producten verkoopt of diensten levert tegen betaling. En als je winst kunt verwachten. Doe je alleen opdrachten voor familieleden en vrienden of als hobby? Dan ben je geen ondernemer voor de inkomstenbelasting. De Belastingdienst bepaalt of jouw inkomen voor de inkomstenbelasting telt als ‘winst uit onderneming’. Zo ja, dan ben jij ondernemer. Gefeliciteerd! Hierbij let de Belastingdienst bijvoorbeeld op:

 

  • Zelfstandigheid: Bepaal jij zelf hoe jij je werk uitvoert? Stel jij zelf je prijzen vast? Gebruik jij je eigen materialen, gereedschappen of apparatuur?
  • Ondernemersrisico: Ben jij aansprakelijk voor de schulden van jouw bedrijf? Loop jij financieel risico als je je werk niet goed doet?
  • ContinuĂ¯teit. Stop jij je tijd en geld in het werven van nieuwe klanten? Beschik jij over genoeg geld om het bedrijf een tijd te laten draaien?
  • Omvang van uw bedrijf. Werk jij voor verschillende opdrachtgevers? Wat is de gemiddelde jaaromzet?

Nog in twijfel of je ondernemer bent? Of jij ondernemer voor de inkomstenbelasting bent, hangt dus af van jouw situatie. Doe de OndernemersCheck van de Belastingdienst. Of overleg bij twijfel met een fiscaal dienstverlener of met de Belastingdienst. 

 

Check aftrekposten en speciale regelingen
Als ondernemer voor de inkomstenbelasting mag je gebruik maken van speciale regelingen. Je betaalt dan minder belasting. Bijvoorbeeld met de ondernemersaftrek, de mkb-winstvrijstelling, verschillende startersregelingen en de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Dat mag bij bepaalde regelingen alleen als je ook voldoet aan het urencriterium.

 

Ondernemen met Financial Lease

Een inschrijving bij de KVK is geregeld, je bent al een tijdje actief als ondernemer (ZZPĂ©r, eenmanszaak, VOF of Bv). Als ondernemer heb je vaak geld nodig om te kunnen starten. Bijvoorbeeld voor gereedschap, machines, een werkbus of een auto om van A naar B te kunnen gaan. Het is bijna niet mogelijk hiervoor geld te lenen bij de bank. Heb je geen eigen geld dan kan je de benodigde bedrijfsmiddelen leasen of een werkbus/auto leasen.

Je wilt als ZZPĂ©r starten in de bouw. Om bijvoorbeeld aannemer te worden of als stukadoor, timmerman, lasser of schilder. En je hebt gereedschappen nodig of een bedrijfsauto. Welke stappen zijn er nodig?

Heb je bedrijfsmiddelen nodig en kan je deze bij voorhand niet betalen? Equipment lease is een mogelijkheid. 

Dat kan. Ook dit hoort bij één van de grootste voordelen van Financial Lease. Check snel hier de uitgebreide informatie over hoe je zakelijk kan leasen zonder bijtelling. 

× WhatsApp ons!