Orange Lease

Financial Lease Bedrijven

financial lease bedrijven orange lease

Financial lease BEDRIJVEN

Van eenmanszaak naar B.V.

Wat is Financial Lease?

Financial Lease is een zakelijke vorm van financieren voor ondernemers. Financial Lease biedt alle ondernemers de mogelijkheid om een auto te kopen zonder direct een grote investering voor de aanschaf te moeten doen. Voor de meeste ondernemers is een bedrijfsauto immers noodzakelijk voor de bedrijfsvoering, maar is de aanschaf lastig omdat ze nog niet over de liquide middelen beschikken over liever een buffer behouden. Voor een vast maandtermijn kan je met Financial Lease direct over een auto beschikken, waarbij je ook nog profiteert van diverse fiscale voordelen als BTW-teruggave, renteaftrek en zakelijk afschrijven.

 

Ik ben van eenmanszaak gegroeid naar een B.V. met tientallen werknemers. Kan ik mijn werknemers voorzien van een bedrijfsauto? 

Het korte antwoord: ja, in veel gevallen kunnen we jou als gevorderde ondernemer en je werknemers voorzien met een bedrijfsauto middels Financial Lease. Sterker nog, een snel en sterk groeiende B.V. is genoodzaakt te investeren in bedrijfsmiddelen. Bedrijven die jaarlijks jaarcijfers deponeren, kunnen recht hebben op het leasen van meerdere bedrijfsauto’s.

 
Financial Lease Bedrijven

Kies je voor zakelijke lease op naam van de bv, dan betekent dit dat alle kosten van de auto aftrekbaar zijn. Dit levert interessante fiscale voordelen op. Ook kosten voor de financiering, de auto laten wassen, parkeren en tolkosten behoren dan tot de aftrekbare kosten. Waar je wel op moet letten, is dat je te maken krijgt met bijtelling als je meer dan 500 kilometers privé rijdt met je leaseauto van de b.v. Deze privékilometers worden namelijk door de Belastingdienst gezien als loon in natura en daarover dien je belasting te betalen. Hoeveel je betaalt, is afhankelijk van de cataloguswaarde van de wagen en de CO2-uitstoot. Hier vindt je meer informatie als je een auto rijdt van de zaak met Financial Lease.

 

Is zakelijk leasen voor de B.V. wel voordelig?

Dat hangt van je wensen en situatie af. Het nadeel van een auto op naam van de B.V. is de bijtelling. Een richtlijn die je in je achterhoofd kunt houden, is dat bij veel privékilometers een auto op naam van de B.V. natuurlijk voordeliger is.  Factoren die van invloed zijn op wat in jouw situatie het beste is, zijn:

 

 • Cataloguswaarde van de wagen
 • Leeftijd wagen bij aanschaf
 • Gebruiksduur
 • Restwaarde
 • Grondslag voor de bijtelling
 • Bijtelling percentage
 • Bruto jaarinkomen
 • Verwachte winst van de BV
 • Motorrijtuigenbelasting
 • Geschatte onderhoudskosten
 • Brandstofverbruik
 • Privé kilometers
 • Zakelijke kilometers

   

Professioneel op maat advies
Zet eens alle informatie voor jezelf op een rij of win financieel advies in. Check ons online aanbod aan occasions of zoek online naar je gewenste auto. Heb je een keuze gemaakt voor de leasevorm die bij je past of wil je met een onafhankelijke partij overleggen? Dan ben je bij orangelease.nl aan het juiste adres. Je kunt rekenen op professioneel, onafhankelijk en kosteloos advies over Financial Lease. Daarnaast regelen we voor jou ook graag alle communicatie met de leasemaatschappij. Wij gaan opzoek naar de beste lease deal die in jouw situatie past!

× WhatsApp ons!