Orange Lease

Zakelijk Elektrisch Leasen

zakelijk elektrisch leasen

zakelijk elektrisch leasen

Voor de duurzame ondernemer

Zakelijk elektrisch leasen

Ben je nieuwsgierig naar de voordelen van zakelijk elektrisch leasen? Om je heen zie je dat steeds meer bedrijven de stap zetten en voor zakelijk elektrisch leasen kiezen. Wil je graag weten of zakelijk elektrisch rijden bij jou past? Dan ben je hier op de juiste plek! We vertellen je graag meer over het hoe en wat van zakelijk elektrisch leasen, wat de voordelen van deze manier van leasen zijn en waar je rekening mee moet houden. Voor meer informatie of vrijblijvend advies kun je altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag op weg in de wereld van zakelijk elektrisch leasen. Oriënteer alvast met ons online aanbod of klik hieronder op de selectie van elektrische voertuigen samengesteld door Orange Lease. 

zakelijk elektrisch leasen

Zakelijk elektrisch leasen steeds interessanter

De elektrische wagen heeft een tijdje geleden langzaam zijn entree gemaakt. Er werd in het begin wat terughoudend naar gekeken door ondernemers. Maar met een duwtje in de rug van de overheid, met aantrekkelijke fiscale voordelen, werd zakelijk elektrisch rijden interessanter. De technologie verbeterde, waardoor opladen sneller kan en er komen ook steeds meer oplaadpunten. Nu pakt deze ontwikkeling pas echt door. Er is één belangrijk voordeel dat voor iedereen zwaar meetelt; de minimale of geen CO2-uitstoot. Begin 2019 reden er bijna 45.000 elektrisch auto’s in ons land; een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor.


Voordelen zakelijk elektrisch leasen

De manier van auto leasen biedt voordelen voor zowel werkgevers als werknemers. Daarom begint de elektrische auto nu ook stevig door te dringen in de leasewereld. We beschrijven hieronder de belangrijkste voordelen van zakelijk elektrisch leasen.

 

  • Duurzaam voordeliger
    Doorgaans is een elektrische auto duurder in aanschaf, dan een vergelijkbare benzine- of dieselauto. De technologie en de accu van elektrische wagens zijn hiervoor verantwoordelijk. De lagere elektrische tankkosten en de lagere onderhoudskosten zorgen er echter voor dat je op de lange termijn goedkoper uit bent. Wist je dat een elektrische auto 11x minder roterende onderdelen bevat? Daardoor is er ook minder onderhoud nodig. Vanwege de lagere onderhoudskosten, is het leasetarief lager. Verder betaal je voor een 100% elektrische auto geen wegenbelasting.
  • Voordelig voor werknemers
    Het voordeel van zakelijk elektrisch leasen voor je werknemers is dat zij voor een elektrische auto tot € 50.000 nu slechts 4% bijtelling betalen. Voor een niet-elektrische auto betalen ze 22% bijtelling. Rijden je werknemers in een leaseauto met een cataloguswaarde van boven de € 50.000, dan betalen ze over elke euro boven deze grens 22% bijtelling. De regeling van 4% bijtelling is 60 maanden geldig (5 jaar). Dit levert je werknemers jarenlang groot financieel voordeel op.
  • Milieubewust imago
    Door nieuwe werknemers een elektrische leaseauto aan te bieden, kun je je onderneming op een positieve manier onderscheiden. Momenteel bestaat er krapte op de arbeidsmarkt, waardoor het niet gemakkelijk is om aan goed personeel te komen. Met mooie voorwaarden als een elektrische leaseauto kun je ervoor zorgen dat mensen graag bij jou komen werken. Daarnaast straal je ook naar je klanten een milieubewust imago uit en toon je aan dat je nieuwe ontwikkelingen op de voet volgt.
 

Waarop letten bij zakelijk elektrisch leasen?

Overweeg je om over te gaan op een zakelijke elektrische leaseauto, dan is het belangrijk om jouw situatie goed te analyseren. Hoewel het bereik, de zogeheten actieradius, van elektrische auto’s toeneemt, is het toch verstandig om te kijken op welke manier je de leaseauto gaat gebruiken. Maak je veel korte ritten in de grote stad, dan voorzien we geen problemen. Je hebt altijd voldoende oplaadpunten in de buurt. Veel lange afstanden rijden met een volledige elektrische auto kan wel een uitdaging zijn. Een hybride auto zou dan een goed alternatief kunnen zijn. Deze heeft zowel een elektrische motor als een benzinemotor. Het voordeel hiervan is dat je lange ritten kunt maken, zonder je zorgen te maken over het opladen van je auto.

 

Vragen en meer informatie

Wil je meer weten over alle mogelijkheden op het gebied van zakelijk elektrisch leasen? Of je deze het beste kunt leasen via financial lease  of wil je persoonlijk advies voor jouw specifieke situatie? Wij helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op.

× WhatsApp ons!