Orange Lease

Wat is financial lease

WAT IS FINANCIAL LEASE?

even een simpel mogelijke uitleg…

Voor de ondernemer die zekerheid en helderheid wenst in zijn zaken, biedt Orange Lease de perfecte zakelijke financieringsvorm aan, namelijk: Financial Lease.
Financial Lease is een zakelijke leasevorm waarmee je een auto aan kunt schaffen voor je onderneming. De aankoopsom wordt door de bank of financieringsmaatschappij verstrekt.
Als koper ben je wel meteen de economische eigenaar van het voertuig. Hierdoor hoef jij je leaseauto niet in één keer te betalen, maar in maandelijkse termijnen, waardoor je financiële ruimte overhoudt voor andere zakelijke investeringen welke belangrijk zijn voor je bedrijfsvoering. Omdat je de financiële ruimte behoudt, kun je bijvoorbeeld de groei van jouw onderneming gemakkelijker realiseren.

 

Met Financial Lease koop je als zelfstandige ondernemer je voertuig op afbetaling. Deze vorm van leasen is te vergelijken met het sluiten van een hypotheek. Je koopt je huis en bent direct economisch eigenaar. Het huis blijft onderpand van de bank. Dit geldt ook het aanschaffen van een voertuig middels Financial Lease. Doordat je de economisch eigenaar bent los je de financiering binnen de vooraf afgesproken termijn af bij de bank. Zodra de het leasecontract is afgelopen, ben jij volledig eigenaar en hoef je je voertuig niet meer in te leveren.

 

Deze vraag krijgen wij dagelijks van tientallen Nederlandse ondernemers.

De voorwaarden welke gelden is voor elke aanvraag is verschillend, want niet iedere aanvraag is hetzelfde.
Orange Lease zal daarom per situatie de aanvraag objectief behandelen en kijken wat hierin de mogelijkheden zijn om het beste manier en deal voor de ondernemer te vinden. Omdat er per situatie wordt gekeken wat de wensen en de benodigdheden zijn van de ondernemer, is het vaak een betere manier om vooraf een interview te houden en uit te leggen wat Financial Lease is.

De Hoofdregel voor het leasen is dat de aanvrager een ondernemer moet zijn welke in Nederland gevestigd is mijn zijn/ haar ondernermig.
Maar om te beginnen geldt er één voorwaarde: om te kunnen financial leasen moet je een Nederlandse ondernemer (zelfstandige) ZZP’er, een éénmanszaak, een VOF of een B.V. zijn.
Aangezien Financial Lease een zakelijke leasevorm is, komen de particuliere personen helaas niet in aanmerking voor deze vorm van leasen.

Financial Lease is mogelijk op elk object (voertuigen van A-Z) of het een personenauto of bedrijfswagen is. Ben jij een bouwbedrijf en heb jij een bedrijfswagen nodig en wil jij graag een Mercedes-Benz Vito, Renault Trafic of de nieuwe Volkswagen Caddy leasen? Dat kan! Naast het financial leasen van een bedrijfswagen kan je van alle voordelen genieten en genieten van je leaseauto voor een vast acceptabel bedrag per maand. Lees ook onze blog voor tips & tricks!

 

Handige weetjes voor jou en je boekhouder.
Fiscale voordelen; afschrijving – investeringsaftrek en renteaftrek

  • Lagere maandbedrag door slim gebruik van de slottermijn
  • Vast maandbedrag zonder andere kosten
  • Regel je eigen autoverzekering, profiteer van je schadevrije jaren
  • Een autofinanciering afgestemd op jouw wensen
  • Jouw leaseauto. Jouw eigendom. Jij bepaalt de kosten
  • Bijtelling berekenen van je leaseauto


Euh, slottermijn?
Wat is een slottermijn en waar dient dit voor? Bij een gewone financiering betaal je rente en aflossing over het gehele bedrag. De slottermijn wordt bepaald aan de hand van de verwachte restwaarde van de leaseauto. Een goede ‘slottermijn’ is meestal lager dan de verwachte restwaarde. De slottermijn zorgt ervoor dat je gedurende looptijd van de financiering (financial leaseovereenkomst) kan genieten van een aanzienlijk lager maandbedrag.

 

Een vrijblijvend offerte, ook voor jou.
Orange Lease maakt voor ieder Nederlandse ondernemer mogelijk om gebruik te maken van een eerste vrijblijvende financial lease offerte. Wat moet je hiervoor doen? Natuurlijk door een financial lease aanvraag in te dienen middels het onderstaand formulier.

Financial lease offerte