Orange Lease

Starters

financial lease voor starters

Financial lease voor starters

Ook jij kan leasen.

Wat is Financial Lease?

Financial Lease is een zakelijke vorm van financieren voor ondernemers. Financial Lease biedt startende ondernemers de mogelijkheid om een auto te kopen zonder direct een grote investering voor de aanschaf te moeten doen. Voor de meeste startende ondernemers is een bedrijfsauto immers noodzakelijk voor de bedrijfsvoering, maar is de aanschaf lastig omdat ze nog niet over de liquide middelen beschikken over liever een buffer behouden. Voor een vast maandtermijn kan je met Financial Lease direct over een auto beschikken, waarbij je ook nog profiteert van diverse fiscale voordelen als BTW-teruggave, renteaftrek en zakelijk afschrijven.

 

Ik ben een startende ondernemer, kan ik wel leasen met financial lease?

Het korte antwoord: ja, in veel gevallen kunnen we jou als starter helpen met een Financial Lease. Sterker nog, voor veel startende ondernemers is een lease auto de ideale uitkomst.

 

Financial Lease voordelen voor startertende ondernemers

Ben je net gestart met jouw onderneming en moet je direct de weg op, dan is een auto net zo onmisbaar in de bedrijfsvoering als voor bedrijven die al 10 jaar opereren in een markt. Als starter is de aanschaf van een bedrijfswagen vaak echter vele malen lastiger.Meestal is er een beperkt budget beschikbaar, welke ook nog te verdelen is over diverse gewenste investeringen. Financial Lease biedt je de mogelijkheid om een auto te leasen als ZZP starter. Naast dat je met deze leasevorm direct eigenaar bent van de auto biedt financial lease nog meer voordelen zoals hieronder beschreven.

 

  • Direct eigenaar
  • Behoud van liquiditeit
  • Vast laag maandtermijn
  • Profiteer van fiscale voordelen
  • Onbeperkte kilometrage

 

Wat heb je nodig als startende ondernemer?

Om een financieringsaanvraag te kunnen beoordelen hebben de financiers de volgende informatie nodig: Een specifieke auto (bekijk onze leasevoorraad), jouw KvK-nummer en de gewenste financiële samenstelling. Wanneer je een auto hebt gevonden in onze leasevoorraad kan je vrijblijvend een aanvraag doen voor een Financial Lease. Doe je de aanvraag via onze website dan ontvangen we direct alle benodigde informatie. Omdat in de meeste gevallen jaarcijfers niet benodigd zijn voor de beoordeling van een financiering is het niet noodzakelijk om deze direct mee te sturen. Heb je jaarcijfers (afgegeven door een boekhouder/accountant) beschikbaar en schetsen deze een gunstig financieel plaatje dan mag je het uiteraard wel altijd meesturen. Let op: jouw onderneming moet al wel staan ingeschreven in de KvK, anders kan de financier de aanvraag niet in behandeling nemen.

 

Ik wil Financial Lease zonder aanbetaling

Is het mogelijk om een tweedehands auto te leasen zonder aanbetaling? Ja, dit is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het type auto dat je wil leasen en het oordeel van de financier. Allereerst is het alleen mogelijk om een auto te leasen zonder aanbetaling wanneer je kiest voor een marge auto. Een marge auto is een object waar geen BTW meer op zit. Kies je voor een BTW auto dan zal je altijd het BTW bedrag moeten aanbetalen. Als ondernemer mag je de BTW namelijk terugvragen en financiers willen het daarom niet meenemen in de financiering. Naast het feit dat je enkel marge auto’s kan leasen zonder aanbetaling, ben je ook afhankelijk van de beoordeling van de financier. Wanneer de financier een beoordeling doet kijken ze naar diverse factoren waaronder het object, de branche waarin je opereert, bestaansduur, beschikbare cijfers, BKR en ervaring. Het doel hierin is om het risico van de financiering te minimaliseren. Het is immers belangrijk voor zowel jou als de financier dat je een auto kiest die bij jouw financiele situatie past. Acht de financier het risico op de financiering voldoende laag dan bestaat de mogelijkheid dat ze bereid zijn de volledige verkoopprijs te financieren.

 

Wanneer je een vrijblijvende financieringsaanvraag bij ons doet kunnen wij uitzoeken wat de mogelijkheden voor jou zijn.